Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos grzybowy z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sos grzybowy jest wyśmienity do mięsa, klusek, placków.

Sos grzybowy z żółtym serem

Składniki:

Sos grzybowy z żółtym serem

 

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy z żółtym serem
Grzyby oczyścić, umyć i drobno pokroić. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie wsypać pokrojone grzyby, osolić i lekko skrapiając wodą dusić pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu zamieszać. Miękkie grzyby oprószyć mąką, dodać ser i mieszając dodawać powoli wywar z warzyw. Zagotować, wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać do potraw mięsnych, mącznych i kasz.

Tagi:

sery ser