Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Sos imbirowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Syropu można używać do deserów, do naleśników, tostów, gofrów, ciast, a także do mięs np. indyka.

Sos imbirowy

Składniki:

Sos imbirowy

 

  • 1 filiżanka syropu z kukurydzy,
  • 1/3 filiżanki naturalnego brązowego cukru,
  • 3 saszetki Herbaty Irving Tea Cocktails Cytrusy z nutą Imbiru

Sposób przygotowania:

Sos imbirowy
Zaparzyć herbatę w 150 ml wrzącej wody. Odstawić na 4 minuty. Usunąć torebki i wylać herbatę na patelnię, dodać syrop z kukurydzy i cukier. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Następnie schłodzić. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl