mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sos indyjski 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Prosty, szybki i smaczny sos z kuchni indyjskiej:)

Sos indyjski 2

Składniki:

Sos indyjski 2

 

  • majonez 1 szklanka
  • przyprawa curry 1/2 łyżeczki
  • cebula 1 sztuka

 

Sposób przygotowania:

Sos indyjski 2
Cebulę obieram, kroję w bardzo małą kosteczkę, odstawiam. Majonez umieszczam w miseczce, dodaję przyprawę curry, mieszam. Do majonezu z curry dodaję także drobniutko pokrojoną cebulkę i dokładnie całość mieszam. Przekładam do naczynia, w którym sos zostanie podany. Wstawiam do lodówki na około jedną godzinę do schłodzenia. Taki sos smakuje doskonale do mięs, ryb, frytek czy kanapek.

Tagi:

przyprawy