goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Sos jagodowy do racuszków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taki sos można przygotować z każdych owoców sezonowych a także z przetworzonych.

Sos jagodowy do racuszków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos jagodowy do racuszków

 

  • śmietana jogurtowa 1 kubeczek
  • jagody 1 szklanka
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie

 

Sposób przygotowania:

Sos jagodowy do racuszków
Jagody oczyszczamy, połowę jagód miksujemy. Śmietanę mieszamy z cukrem wanilinowym do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy zmiksowane jagody, mieszamy. Na koniec dodajemy całe owoce i mieszamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Powstały sos podajemy do racuchów, placuszków owocowych.
Sos jagodowy do racuszków
Śmietanę jogurtową można zastąpić jogurtem nautralnym
Sos jagodowy do racuszków
Owoce miksujemy i dodajemy do śmietany wymieszanej z cukrem