piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Sos jogurtowo-śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny sos do każdego dania

Sos jogurtowo-śliwkowy

Składniki:

Sos jogurtowo-śliwkowy

 

  • 100 gram naturalnego jogurtu
  • 1,5 szklanki śliwek węgierek
  • 1 stołowa łyżka brązowego cukru

Sposób przygotowania:

Sos jogurtowo-śliwkowy
Śliwki wę gierki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Po umyciu kroimy na połówki,wyjmujemy pestki. Tak przygotowane śliwki gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody razem z 1 stołową łyżką brązowego cukru. Po ugotowaniu śliwki miksujemy razem z naturalnym jogurtem. Po zmiksowaniu,aby sos miał gładka konsystencję należy przecedzić przez sito. Sos świetnie pasuje do dań mięsnych.

Tagi:

śliwki