szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Sos koperkowo - jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos koperkowy najlepiej pasuje do klopsików z mięsa mielonego, ale może być też wykorzystany do innych dań.

Sos koperkowo - jogurtowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos koperkowo - jogurtowy

 

Sposób przygotowania:

Sos koperkowo - jogurtowy
Koperek myjemy i drobno siekamy. Śmietanę mieszamy z jogurtem i mąką, aż do dokładnego połączenia składników. Doprawiamy pieprzem i dodajemy koperek. Mieszamy z bulionem i całość zagotowujemy.

Gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając aż sos zgęstnieje.

Podajemy z daniami mięsnymi np klopsikami, do których idealnie pasuje.  
Sos koperkowo - jogurtowy
Jogurt mieszamy ze śmietaną oraz przygotowaną mąką
Sos koperkowo - jogurtowy
Koperek myjemy a następnie drobno siekamy
Sos koperkowo - jogurtowy
Całość doprawiamy pieprzem najlepiej świeżo zmielonym
Sos koperkowo - jogurtowy
dodajemy koperek bulion mieszamy i zagotowujemy

Tagi:

sos