Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sos koperkowo-winogronowy do ryb :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Delikatny sos do ryb gotowanych na parze, pieczonych w folii aluminiowej lub smażonych na maśle .

Sos koperkowo-winogronowy do ryb :

Składniki:

Sos koperkowo-winogronowy do ryb :

 

 

Sposób przygotowania:

Sos koperkowo-winogronowy do ryb :
W garnuszku podgrzać olej z masłem . Wsypać mąkę i dobrze rozmieszać . rozprowadzić wywarem rybnym i śmietanką . Dodać koper i przekrojone na połówki winogrona. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny ( jeśli trzeba to również odrobiną soli ).Dusić 5 minut. Podawać do dań rybnych .

Tagi:

winogrona