Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Sos koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

szybki i smaczny sos koperkowy

Sos koperkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos koperkowy

 

  • 2 szklanki wywaru drobiowego
  • 3 łyżki śmietany 180%
  • natka koperku
  • 2 łyżeczki maki pszennej
  • szczypta soli,pieprzu do smaku

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy
Do garnuszka wlać wywar drobiowy i zagotować. Odlać 0,5 szklanki wywaru i wymieszać ze śmietaną. Przelać do wywaru i energicznie wymieszać. Mąkę wymieszać w niewielkiej ilości wody i przelać do sosu aby się zagęścił. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Koperek opłukać i drobno posiekać. Wrzucić do sosu. Wymieszać i zagotować.
Sos koperkowy
Do garnuszka wlac wywar drobiowy i zagotować
Sos koperkowy
koperek opłukac i drobno posiekać bez łosyżek
Sos koperkowy
Po wymieszaniu wywaru i zagęszzceniu dodac koperek.

Tagi:

mak