Sos koperkowy

Sosy « poprzedni | następny »
mycha - Przepis na: Sos koperkowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2120
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos koperkowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny sos koperkowy do jajek, pulpecików i wielu innych dań :)


trudność: łatwe
czas:

Sos koperkowy - SKŁADNIKI:

  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 szkl. rosołu

Sos koperkowy - PRZYGOTOWANIE:

W małym garnku rozpuszczam masło, na rozgrzane masło wsypuję mąkę i szybko mieszam, tak aby mąka nie przywarła do spodu. Do zasmażki wlewam rosół jednocześnie mieszając, tak aby nam się nie porobiły grudki, doprowadzam do wrzenia. Koperek drobno siekam i dodaję do sosu, doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Sos koperkowy podaję do pulpecików mięsnych czy jajek na twardo.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos koperkowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Klasyczny sos borowikowy Indyjski sos do potraw Sos pigwowy do mięsa
Staropolski sos tatarski Sos wybitnie serowy Sos grzybowy - kurkowy
Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli Sos pieczarkowy na masełku
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym Grzyby duszone w śmietanie Bardzo pikantny sos pomidorowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane