Sos koperkowy

Sosy « poprzedni | następny »
mycha - Przepis na: Sos koperkowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos koperkowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny sos koperkowy do jajek, pulpecików i wielu innych dań :)


trudność: łatwe
czas:

Sos koperkowy - SKŁADNIKI:

  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 szkl. rosołu

Sos koperkowy - PRZYGOTOWANIE:

W małym garnku rozpuszczam masło, na rozgrzane masło wsypuję mąkę i szybko mieszam, tak aby mąka nie przywarła do spodu. Do zasmażki wlewam rosół jednocześnie mieszając, tak aby nam się nie porobiły grudki, doprowadzam do wrzenia. Koperek drobno siekam i dodaję do sosu, doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Sos koperkowy podaję do pulpecików mięsnych czy jajek na twardo.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos koperkowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane