Sos koperkowy

Sosy « poprzedni | następny »
mycha - Przepis na: Sos koperkowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos koperkowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny sos koperkowy do jajek, pulpecików i wielu innych dań :)


trudność: łatwe
czas:

Sos koperkowy - SKŁADNIKI:

  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 szkl. rosołu

Sos koperkowy - PRZYGOTOWANIE:

W małym garnku rozpuszczam masło, na rozgrzane masło wsypuję mąkę i szybko mieszam, tak aby mąka nie przywarła do spodu. Do zasmażki wlewam rosół jednocześnie mieszając, tak aby nam się nie porobiły grudki, doprowadzam do wrzenia. Koperek drobno siekam i dodaję do sosu, doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Sos koperkowy podaję do pulpecików mięsnych czy jajek na twardo.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos koperkowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar
Klasyczny sos borowikowy Indyjski sos do potraw Sos pigwowy do mięsa
Staropolski sos tatarski Sos wybitnie serowy Sos grzybowy - kurkowy
Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli Sos pieczarkowy na masełku

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane