Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sos majonezowo-chrzanowy do mięs :

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Szybki , bardzo prosty , smaczny sos do zimnych mięs , wędlin lub grilla .

Sos majonezowo-chrzanowy do mięs : Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos majonezowo-chrzanowy do mięs :

 

  • 1 część tartego chrzanu ( może być gotowy- kupny byle był dobrej jakości - smaczny - mocny )
  • 1 część gęstego majonezu
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Sos majonezowo-chrzanowy do mięs :
Zmieszać chrzan z majonezem .Doprawić do smaku solą , cukrem , sokiem z cytryny . Nie sposób podać ilości przypraw bo to zależy od tego jak mocny jest chrzan i od indywidualnego smaku . Proponuję dodawać na początku odrobinę cukru a potem regulowanie smaku solą i sokiem z cytryny . Ja osobiście wolę taki mało kwaśny a za to mocny i słodkawy . Posypałam odrobiną czarnuszki dla dekoracji bo sosy majonezowe nie specjalnie się prezentują same z siebie .
Sos majonezowo-chrzanowy do mięs :
Etap 1
Sos majonezowo-chrzanowy do mięs :
Etap 2
Sos majonezowo-chrzanowy do mięs :
Etap 3
Sos majonezowo-chrzanowy do mięs :
Etap 4

Tagi:

tarta