kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Sos majonezowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Klasyczny sos majonezowy, pyszny,tani i łatwy-do drobiu,warzyw i owoców morza.

Sos majonezowy

Składniki:

Sos majonezowy

 

Sposób przygotowania:

Sos majonezowy
Jaja bardzo starannie myjemy, zanurzamy na 3 sekundy we wrzątku a potem bardzo delikatnie oddzielamy żółtko od białka.Żółtka mieszamy z solą,musztardą i sokiem z cytryny a potem zaczynamy ubijać i powolutku po kilka kropelek wlewamy olej.Ubijamy póki nie powstanie gładka i jednolita masa.Polecam do sałatek warzywnych czy tych z owocami morza.Smacznego!!!

Tagi:

jajko jajka