agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

sos majonezowy z ćwikłą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny dodatek czyli sos.

sos majonezowy z ćwikłą

Składniki:

sos majonezowy z ćwikłą

 

  • 250 ml majonezu
  • 100 g buraków
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • ocet, sól, cukier

 

Sposób przygotowania:

sos majonezowy z ćwikłą
Buraki wyszorować szczoteczką, umyć, obrać, opłukać i gotować do miękkości. Kolejno ostudzić i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Połączyć z chrzanem i doprawić do smaku. Odstawić na kilka godzin, a później połączyć z majonezem. Aby był ładniejszy kolor można dodać łyżkę koncentratu buraczanego. Gotowy sos podawać do wędlin.

Tagi:

tarta buraki