lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sos marchewkowy ze zrazami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kuszące danie zwłaszcza dla mięsożernych :)

Sos marchewkowy ze zrazami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos marchewkowy ze zrazami

 

  • 1 ,20 kg szynka wieprzowa,
  • 16 plastrów boczek w plasterkach wędzony,
  • 20 deko ser gouda lub podlaski,
  • 15 plastrów szynka wieprzowa,
  • 5 sztuki marchewka,
  • przyprawa do dań Kucharek

 

Sposób przygotowania:

Sos marchewkowy ze zrazami
Zaczynamy robić- szynkę pokroić na 16 plastrów rozbić włożyć ser boczek i szynkę i zawijać wykałaczkami przymocować marchew pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru z rosołku zrazy podpiec trochę i włożyć do garnka gotować z marchewka aż zmięknie i będzie dobre do jedzenia podawać z ziemniaczkami
Sos marchewkowy ze zrazami
16 ma byc porcjii ani nie za duzo ani nie za mało
Sos marchewkowy ze zrazami
16 duzych robitych platów mięska przyprawionego :)
Sos marchewkowy ze zrazami
Nie zapomnijmy dobrze umocować wykałaczek żeby nam nie wypadało ze srodka