kuchenny świat

kuchenny świat

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 136]

Sos mięsny z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sos mięsny z warzywami korzeniowymi, bardzo smakowita kombinacja warzyw i mięsa mielonego z dodatkiem koncentratu pomidorowego.

Sos mięsny z warzywami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Sos mięsny z warzywami

 

  • 25 dag mięsa mielonego
  • 2 średnie marchewki
  • kawałek pietruszki
  • pół małego selera
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Sos mięsny z warzywami
Marchew, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę, wkładamy pokrojone warzywa i gotujemy 10 minut. Cebule kroimy w kosteczkę, czosnek tak samo.

Na patelnie dajemy olej kokosowy. Na rozgrzanym oleju smażymy przez krótki czas cebulę, dodajemy mięso mielone i smażymy przez około 10 minut.

Dokładamy ugotowane warzywa, podlewamy wywarem z warzyw i gotujemy przez następne 15 minut.

Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Sos mięsny z warzywami
obrana marchew pokrojona w drobną kostkę
Sos mięsny z warzywami
obrana pietruszka pokrojona w drobną kostkę
Sos mięsny z warzywami
obrany seler kroimy w drobn kosteczkę
Sos mięsny z warzywami
czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę
Sos mięsny z warzywami
czosnek kroimy w drobną kosteczkę
Sos mięsny z warzywami
warzywa smażymy razem z mięsem i cebulką

Tagi:

obiad danie