cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Sos miodowo - musztardowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniały w smaku i aromacie. Połączenie ostrej musztardy i słodkiego miodu, tworzy niepowtarzalny sos, doskonały do wielu potraw, kanapek, tostów, czy pizzy.

Sos miodowo - musztardowy

Składniki:

Sos miodowo - musztardowy

 

  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • ulubione zioła

Sposób przygotowania:

Sos miodowo - musztardowy
Oliwę z oliwek (można zastąpić zwykłym olejem) wymieszać z płynnym miodem i musztardą do uzyskania jednolitej konsystencji. Dolać octu i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Można dodać także ulubionych ziół np. bazylia, oregano. Idealnie smakuje z różnego rodzaju sałatkami, kanapkami, czy pizzą. Smacznego!

Tagi:

zioła