Sos musztardowy

jovi

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 430
zdjęcia: 1 z 1
Sos musztardowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Sos na bazie bulionu i musztardy wzbogacony smakiem śmietany podawany na ciepło:)


trudność: łatwe
czas:

Sos musztardowy - SKŁADNIKI:

  • 1 kostka rosołowa
  • 400 ml wody
  • ½ małego słoika musztardy dowolnej
  • 100 ml śmietany słodkiej 18%
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • około 4 łyżki wody

Sos musztardowy - PRZYGOTOWANIE:

Kostkę rosołową zagotować w 400 ml wody, a następnie dodać musztardę i mieszać, gotując na małym ogniu. Następnie 2 łyżeczki mąki rozmieszać z około 4 łyżkami wody, tak aby powstała masa gęstości kwaśnej śmietany, a potem wlać trochę wywaru z kostki rosołowej i musztardy, zamieszać i wszystko wlać do gotującego się wywaru, ciągle mieszając. Kiedy sos zgęstnieje zdjąć z ognia, wlać śmietanę i zamieszać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos musztardowy (strona 1 z 1)  
dorjana

dorjana

2010-10-09 23:53
Dziękuje za przypomnienie smaku z dzieciństwa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Jajecznica z awokado i zieleniną Zapiekanki z gyrosem Lekka sałatka z jajkiem i roszponką
Mazurek Wielkanocny  o smaku migdałowym Racuchy wegańskie Kokosowe muffiny
Kanapki z łososiem, jajkiem i sezonowymi  ziołami Jajka z awokado i rzeżuchą Kanapki z pastą twarogowo-ziołową i rzodkiewkami
Spaghetti z parówkami Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem Duże bajaderki babkowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane