Sos musztardowy

jovi - Przepis na: Sos musztardowy offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 430
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos musztardowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Sos na bazie bulionu i musztardy wzbogacony smakiem śmietany podawany na ciepło:)


trudność: łatwe
czas:

Sos musztardowy - SKŁADNIKI:

  • 1 kostka rosołowa
  • 400 ml wody
  • ½ małego słoika musztardy dowolnej
  • 100 ml śmietany słodkiej 18%
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • około 4 łyżki wody

Sos musztardowy - PRZYGOTOWANIE:

Kostkę rosołową zagotować w 400 ml wody, a następnie dodać musztardę i mieszać, gotując na małym ogniu. Następnie 2 łyżeczki mąki rozmieszać z około 4 łyżkami wody, tak aby powstała masa gęstości kwaśnej śmietany, a potem wlać trochę wywaru z kostki rosołowej i musztardy, zamieszać i wszystko wlać do gotującego się wywaru, ciągle mieszając. Kiedy sos zgęstnieje zdjąć z ognia, wlać śmietanę i zamieszać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos musztardowy (strona 1 z 1)  
dorjana

dorjana
offline

2010-10-09 23:53
Dziękuje za przypomnienie smaku z dzieciństwa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Grzanki z jajkiem Twarożek z wędzonym kurczakiem Krokiety z mięsem i warzywami
Makaron z kurczakiem i dynią Gofry cappuccino Dynia panierowana w cieście
Jesienna jajecznica Dyniowa owsianka Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Sałatka z dynią i kabanosem Parówki smażone z cebulą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane