Sos musztardowy

jovi

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 430
zdjęcia: 1 z 1
Sos musztardowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Sos na bazie bulionu i musztardy wzbogacony smakiem śmietany podawany na ciepło:)


trudność: łatwe
czas:

Sos musztardowy - SKŁADNIKI:

  • 1 kostka rosołowa
  • 400 ml wody
  • ½ małego słoika musztardy dowolnej
  • 100 ml śmietany słodkiej 18%
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • około 4 łyżki wody

Sos musztardowy - PRZYGOTOWANIE:

Kostkę rosołową zagotować w 400 ml wody, a następnie dodać musztardę i mieszać, gotując na małym ogniu. Następnie 2 łyżeczki mąki rozmieszać z około 4 łyżkami wody, tak aby powstała masa gęstości kwaśnej śmietany, a potem wlać trochę wywaru z kostki rosołowej i musztardy, zamieszać i wszystko wlać do gotującego się wywaru, ciągle mieszając. Kiedy sos zgęstnieje zdjąć z ognia, wlać śmietanę i zamieszać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos musztardowy (strona 1 z 1)  
dorjana

dorjana

2010-10-09 23:53
Dziękuje za przypomnienie smaku z dzieciństwa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Omlet na słodko z jabłkiem i sosem czekoladowym Surówka z kiszonej kapusty Makaron z porą, boczkiem i czosnkiem
Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską Parówki z nadzieniem w panierce Jagodowa pasta na twarogu
Twarożek z rzodkiewką Placki ziemniaczane Makaron pappardelle ze szpinakiem
Ostra wołowina po koreańsku Polędwiczka w sosie śliwkowym Ciastka owsiane bez jaj i mąki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane