Sos musztardowy

jovi - Przepis na: Sos musztardowy offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 430
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos musztardowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Sos na bazie bulionu i musztardy wzbogacony smakiem śmietany podawany na ciepło:)


trudność: łatwe
czas:

Sos musztardowy - SKŁADNIKI:

  • 1 kostka rosołowa
  • 400 ml wody
  • ½ małego słoika musztardy dowolnej
  • 100 ml śmietany słodkiej 18%
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • około 4 łyżki wody

Sos musztardowy - PRZYGOTOWANIE:

Kostkę rosołową zagotować w 400 ml wody, a następnie dodać musztardę i mieszać, gotując na małym ogniu. Następnie 2 łyżeczki mąki rozmieszać z około 4 łyżkami wody, tak aby powstała masa gęstości kwaśnej śmietany, a potem wlać trochę wywaru z kostki rosołowej i musztardy, zamieszać i wszystko wlać do gotującego się wywaru, ciągle mieszając. Kiedy sos zgęstnieje zdjąć z ognia, wlać śmietanę i zamieszać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos musztardowy (strona 1 z 1)  
dorjana

dorjana
offline

2010-10-09 23:53
Dziękuje za przypomnienie smaku z dzieciństwa
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Duszona marchewka Łaciate ciasto z owocami Torcik z jabłuszkiem i prażonym słonecznikiem
Muffinki cynamonowe z jabłkami - mini szarlotki Zapiekanka z makaronem Quesadilla z kurczakiem
Poncz herbaciany z dzikim bzem Gofry z cukrem pudrem Omlet z mozzarellą i pomidorem
Dorsz w płatkach owsianych Krem z kalafiora Pomidory faszerowane szprotkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane