Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos nuoc cham

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cukier wsypać do miski, wlać wodę i mieszać aż się rozpuści. Dodać pozostałe

Sos nuoc cham

Składniki:

Sos nuoc cham

 

  • 125 g cukru pudru
  • 1 szkl gorącej wody
  • 1/2 szkl wietnamskiego sosu rybnego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 75 ml soku z limonki
  • 2-4 drobno posiekane czerwone lub zielone chili
  • 3-5 drobno posiekanych ząbków czosnku

Sposób przygotowania:

Sos nuoc cham
Cukier wsypać do miski, wlać wodę i mieszać aż się rozpuści. Dodać pozostałe składniki i poczekać aż sos ostygnie do temp pokojowej. Przechowywać do 7 dni w lodówce w szczelnie zamkniętym naczyniu.

Tagi:

sosy