Sos orzechowy Ewa52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na sos orzechowy z majonezem

Sos orzechowy Ewa52

Składniki:

Sos orzechowy Ewa52

 

  • Orzechy włoskie około 50 gram
  • Szczypiorek posiekany 2 łyżki
  • Sok z cytryny 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz oraz cukier do smaku
  • Majonez dekoracyjny około 7 łyżek

Sposób przygotowania:

Sos orzechowy Ewa52
Orzechy obrałam z łupin oraz posiekałam na tak drobno jak było to możliwe, następnie umyty szczypiorek posiekałam na drobno. Majonez doprawiłam do smaku solą, pieprzem oraz cukrem, porządnie wymieszałam i połączyłam z resztą składników. Na koniec dodałam wyciśnięty ze świeżej cytryny sok i ponownie wymieszałam. Sos podaję do mięsa oraz do nafaszerowania jajek.