sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Sos paprykowy na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonały dodatek do wszelakich dań jak i marynata to warzyw lub mięs. Sosem paprykowym możemy także posmarować ciasto na pizzę.

Sos paprykowy na zimę

Składniki:

Sos paprykowy na zimę

Składniki

Sposób przygotowania:

Sos paprykowy na zimę
Paprykę oraz chilli mielimy w maszynce do mięsa. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier oraz olej i gotujemy przez 10 minut. Dokładamy koncentrat pomidorowy, czosnek, ocet, ziela angielskie i liście laurowe.

Całość doprawiamy solą. Gotujemy jeszcze przez 15 minut.

Gorący sos paprykowy przekładamy do słoików, szczelnie zakręcamy.