marzanna.danuta

marzanna.danuta

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Sos Pesto 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos Pesto ze świeżej bazylii

Sos Pesto  4

Składniki:

Sos Pesto 4

 

  • Pęczek świeżej bazylii
  • Pół szklanki orzeszków Pini
  • Ząbek czosnku
  • Kieliszek oliwy
  • Starty parmezan

 

Sposób przygotowania:

Sos Pesto 4
Obrywamy listki bazylii. Orzeszki pinii podprażamy na patelni. Blendujemy bazylię z podprażonymi orzeszkami oraz czosnkiem. Dodajemy ser i szczyptę soli. Dodajemy po trochu oliwę i doprowadzamy do jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną pastę zjadamy z ulubionym makaronem.