Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sos pieczarkowo-paprykowy z koperkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczny sosik z papryką i piekarkami. To ulubiony sos całej mojej rodziny. Podajemy go do mięsa lub klusek.

Sos pieczarkowo-paprykowy z koperkiem

Składniki:

Sos pieczarkowo-paprykowy z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo-paprykowy z koperkiem
Bulion zagotować. Obrane pieczarki posiekać, poddusić na rozgrzanym tłuszczu i dodać do gotującego się bulionu. Paprykę pokroić w kostkę a koperek posiekać. Dodać do gotującego się bulionu. Dusić do miękkości.

Mąkę wymieszać z zimną wodą, wlać do sosu.Zagotować. Doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku.

Gotować razem 3 minuty.

Tagi:

papryka