migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Sos pieczarkowo-śmietankowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczne pieczarki skąpane w kremowym sosiku ze słodkiej śmietanki to pyszny dodatek do wielu dań. Sosik jest prosty i szybki w przygotowaniu.

Sos pieczarkowo-śmietankowy  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pieczarkowo-śmietankowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo-śmietankowy
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w grubsze plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę.

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki.

Smażyć często mieszając aż pieczarki się zrumienia i zmiękną. Następnie wlać śmietankę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Sos zagotować i gotować aż się zredukuje i zgęstnieje. Zestawić z ognia, dodać posiekaną natkę i wymieszać. I można podawać. 


Sos pieczarkowo-śmietankowy
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w grubsze plasterki.
Sos pieczarkowo-śmietankowy
Cebulę obrać a następnie pokroić w drobną kostkę.
Sos pieczarkowo-śmietankowy
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki. Smażyć często mieszając aż pieczarki się zrumienia i zmiękną.
Sos pieczarkowo-śmietankowy
Następnie wlać śmietankę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos zagotować i gotować aż się zredukuje i zgęstnieje.