mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Sos pieczarkowy.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos pieczarkowy doskonaly do plackow ziemniaczanych jak rowniez do makaronu i ryzu.

Sos pieczarkowy.

Składniki:

Sos pieczarkowy.

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy.
Pieczarki dokladnie oczyscic i pokroic w plasterki lub kostke.Cebule obrac z łupinek i posiekac drobno.Na rozgrzanym oleju zeszklic cebulke, dodac pieczarki i chwilke poddusic ewntualnie dolac odrobinke wody. Doprawic do smaku sola, pieprzem, i majerankiem,jeszcze chwilke dusic po czym dodac smietane.Gotowac na bardzo wolnym ogniu 5-10 minut czesto mieszajac.Do smaku mozna dodac swiezy drobno pokrojony koperek.Takie pieczarki doskonale smakuja z plackami ziemniaczanymi jak rowniez z makaronem.
Smacznego.