beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Sos pieczarkowy do gołąbków beatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos ten można wykorzystać też do innych potraw.

Sos pieczarkowy do gołąbków beatki

Składniki:

Sos pieczarkowy do gołąbków beatki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy do gołąbków beatki
Cebulę obrać i pokroić.Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć,jeśli trzeba obrać pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej dodać przygotowane pieczarki i przesmażyć. Dodać pokrojona cebulę. Razem wymieszać i przesmażyć. Paprykę obrać, umyć i pokroić . Dodać do pieczarek razem z przygotowaną marchwią. Podlać wodą, dodać kostkę rosołową, wymieszać i dusić. Brokuła oczyścić, opłukać, podzielić na kawałki i dodać do sosu. Jeśli konieczne podlać wodą. Mąką rozprowadzoną w ziemnej wodzie i zagęścić sos. Dodać śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polać gołąbki.