SUPERPRZEPIS

Sos pieczarkowy z filetem z indyka.

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Sos pieczarkowy z filetem z indyka. Więcej zdjęć (3)

Mięso z indyka można zastąpić mięsem z kurczaka.

Składniki:

Sos pieczarkowy z filetem z indyka.

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z filetem z indyka.
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, przyprawą do gyrosa, skropić olejem i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Następnie włożyć na rozgrzaną patelnię i delikatnie usmażyć. Mięso przełożyć do rondla, podlać 1 szkl gorącej wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i dusić pod przykryciem do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojone pieczarki i smażyć około 10 minut. Dodać do miękkiego mięsa, wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.
Sos pieczarkowy z filetem z indyka.
Pieczarki pokroić w dość grubą kostkę lub w plasterki.
Sos pieczarkowy z filetem z indyka.
Sos z mięsem i pieczarkami także można podawać z pieczywem.