kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Sos pieczarkowy z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przepis na sos pieczarkowy z kiełbasą

Sos pieczarkowy z kiełbasą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos pieczarkowy z kiełbasą

 

  • 8 pieczarek
  • 2 cebule
  • ½ pora
  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • 3 kiełbasy np. śląskie, wiejskie
  • 2 łyżki masła
  • 2 lyżki mąki
  • ½ szkl rosołu z kostki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z kiełbasą
W małym garnku rozgrzej masło. Obierz cebulę, pokroj w kostkę i włóż do garnka. Smaż kilka minut. Pieczarki, por i kapustę pekińską pokroj w paski i dodaj do cebuli. Smaż kilka minut. Kiełbasę pokroj na drobniejsze kawałki i włóż do garnka. Smaż jeszcze kilka minut i zasyp wszystko mąką, wymieszaj i zalej rosołem. Przypraw sola i pieprzem. Podawaj z makaronem lub ziemniakami.
Sos pieczarkowy z kiełbasą
W małym garnku rozgrzej masło. Obierz cebulę, pokroj w kostkę i włóż do garnka. Smaż kilka minut. Pieczarki, por i kapustę pekińską pokroj w paski i dodaj do cebuli.
Sos pieczarkowy z kiełbasą
Kiełbasę pokroj na drobniejsze kawałki i włóż do garnka.
Sos pieczarkowy z kiełbasą
Smaż jeszcze kilka minut i zasyp wszystko mąką, wymieszaj i zalej rosołem.

Tagi:

kielbasa