Strona główna Sos pieczarkowy ze śmietaną

Sos pieczarkowy ze śmietaną

Sosy « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 2
Sos pieczarkowy ze śmietaną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos ten pasuje do każdego rodzaju mięs


trudność: łatwe
czas:

Sos pieczarkowy ze śmietaną - SKŁADNIKI:

Sos pieczarkowy ze śmietaną - PRZYGOTOWANIE:

Do rondelka włożyć margarynę, dodać posiekana cebulkę, lekko podsmażyć. Pieczarki umyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać do cebuli, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do pieczarek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać do mięs.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos pieczarkowy ze śmietaną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Pieczony kurczak z sosem czekoladowym Tymiankowy sos grzybowy z duszonych grzybów Schabowe w sosie pietruszkowym
Delikatny sos czosnkowy Sos z podgrzybków Sos pomidorowy wg anulkadh
Filet w płatkach kukurydzianych z sosem curry Sos pieczarkowy Sos pieczarkowy na mleku
Dip z serem feta do frytek Sos z zupy pomidorowej Pesto kremowe z migdałami gina

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?