Strona główna Sos pieczarkowy ze śmietaną

Sos pieczarkowy ze śmietaną

Sosy « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 2
Sos pieczarkowy ze śmietaną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos ten pasuje do każdego rodzaju mięs


trudność: łatwe
czas:

Sos pieczarkowy ze śmietaną - SKŁADNIKI:

Sos pieczarkowy ze śmietaną - PRZYGOTOWANIE:

Do rondelka włożyć margarynę, dodać posiekana cebulkę, lekko podsmażyć. Pieczarki umyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać do cebuli, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do pieczarek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać do mięs.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos pieczarkowy ze śmietaną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos tatarski - do jajek i mięs Ostry sos do potraw z grilla Pikantny sos koperkowo-rzeżuchowy
Słodki sos chilli Majonez domowy typu luight Majonez z przepiórczych jaj
Majonez domowy z żółtek Sos do jajek z pieczarkami, ogórkiem i groszkiem Chrzan śmietankowy
Makaron z potrawką schabowo - grzybową Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek Sos czosnkowy najprostszy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane