Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sos pieczarkowy ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos ten pasuje do każdego rodzaju mięs

Sos pieczarkowy ze śmietaną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos pieczarkowy ze śmietaną

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy ze śmietaną
Do rondelka włożyć margarynę, dodać posiekana cebulkę, lekko podsmażyć. Pieczarki umyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać do cebuli, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do pieczarek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać do mięs.
Sos pieczarkowy ze śmietaną
Etap 1