Strona główna Sos pieczarkowy ze śmietaną

Sos pieczarkowy ze śmietaną

Sosy « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 2
Sos pieczarkowy ze śmietaną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos ten pasuje do każdego rodzaju mięs


trudność: łatwe
czas:

Sos pieczarkowy ze śmietaną - SKŁADNIKI:

Sos pieczarkowy ze śmietaną - PRZYGOTOWANIE:

Do rondelka włożyć margarynę, dodać posiekana cebulkę, lekko podsmażyć. Pieczarki umyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać do cebuli, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do pieczarek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać do mięs.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos pieczarkowy ze śmietaną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos czekoladowy Sałatkowy dip z curry Słodki sos chili
Sos pomidorowy do pizzy i zapiekanek Pieczarkowy sos Eli Ekspresowy sos pomidorowy
Sos z kurczakiem Sos pieczarkowy z soczewicą Sos mięsno-pomidorowy a'la bolognese wg Buni
Ostry sos czosnkowy Sos  pomidorowy  Wyśmienity sos koperkowy idealny do ryżu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane