Strona główna Sos pieczarkowy ze śmietaną

Sos pieczarkowy ze śmietaną

Sosy « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Sos pieczarkowy ze śmietaną offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Sos pieczarkowy ze śmietaną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos ten pasuje do każdego rodzaju mięs


trudność: łatwe
czas:

Sos pieczarkowy ze śmietaną - SKŁADNIKI:

Sos pieczarkowy ze śmietaną - PRZYGOTOWANIE:

Do rondelka włożyć margarynę, dodać posiekana cebulkę, lekko podsmażyć. Pieczarki umyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać do cebuli, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do pieczarek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać do mięs.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos pieczarkowy ze śmietaną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowy - kurkowy Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli
Sos pieczarkowy na masełku Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym Grzyby duszone w śmietanie
Bardzo pikantny sos pomidorowy Sos beszamelowy Domowy pomidorowy ketchup
Domowy ketchup z czosnkiem Sos ze świeżych pomidorów Sos z jogurtu naturalnego

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane