Sos pomarańczowy.

Sosy « poprzedni | następny »
szeryl23 - Przepis na: Sos pomarańczowy. offline

Szef Kuchni
Przepisy: 34
Sos pomarańczowy.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos jest pyszny i idealnie nadaje się do kaczki,polecam.


trudność: łatwe
czas:

Sos pomarańczowy. - SKŁADNIKI:

  • 1 dorodna pomarańcza
  • 1 łyżka cukru lub miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Sos pomarańczowy. - PRZYGOTOWANIE:

Obieramy pomarańcze .Ze skórki usuwamy dokładnie białą wewnętrzną warstwę ,resztę kroimy w cienkie paseczki i zalewamy wrzątkiem .Skrapiamy cukier octem i musimy go skarmelizować .Rozprowadzamy to wszystko bulionem jeśli nie mamy bulionu warzywnego możemy użyć taki z kostki ,dodajemy połowę skórki pomarańczowej i gotujemy na silnym ogniu przez około kilka minut .Dolewamy sok z cytryny i pomarańczy ,wrzucamy resztę skórki pomarańczowej ,dobrze mieszamy i podgrzewamy .Podajemy gorący szczególnie do mięs idealny do kaczki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos pomarańczowy.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane