Sos pomarańczowy.

Sosy « poprzedni | następny »
szeryl23 - Przepis na: Sos pomarańczowy. offline

Szef Kuchni
Przepisy: 34
Sos pomarańczowy.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos jest pyszny i idealnie nadaje się do kaczki,polecam.


trudność: łatwe
czas:

Sos pomarańczowy. - SKŁADNIKI:

  • 1 dorodna pomarańcza
  • 1 łyżka cukru lub miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Sos pomarańczowy. - PRZYGOTOWANIE:

Obieramy pomarańcze .Ze skórki usuwamy dokładnie białą wewnętrzną warstwę ,resztę kroimy w cienkie paseczki i zalewamy wrzątkiem .Skrapiamy cukier octem i musimy go skarmelizować .Rozprowadzamy to wszystko bulionem jeśli nie mamy bulionu warzywnego możemy użyć taki z kostki ,dodajemy połowę skórki pomarańczowej i gotujemy na silnym ogniu przez około kilka minut .Dolewamy sok z cytryny i pomarańczy ,wrzucamy resztę skórki pomarańczowej ,dobrze mieszamy i podgrzewamy .Podajemy gorący szczególnie do mięs idealny do kaczki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos pomarańczowy.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Klasyczny sos borowikowy Indyjski sos do potraw Sos pigwowy do mięsa
Staropolski sos tatarski Sos wybitnie serowy Sos grzybowy - kurkowy
Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli Sos pieczarkowy na masełku
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym Grzyby duszone w śmietanie Bardzo pikantny sos pomidorowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane