asiakuchareczka

asiakuchareczka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Sos remoulade 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dodatek do ryb i zmnych zakąsek

Sos remoulade 5

Składniki:

Sos remoulade 5

 

  • Majonez 400 ml ,
  • 2 jaja,
  • szczypiorek 1 pęczek,
  • sól, pieprz , cukier, vegeta

Sposób przygotowania:

Sos remoulade 5
Jaja myjemy, gotujemy na twardo(8 min od gotującej się wody, wtedy jajka będą bez zielonej otoczki), obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek płukamy, osuszamy i drobno kroimy. Majonez mieszamy z przyprawami i jajami , doprawiamy do smaku. Jest to sos jako dodatek do zimnych zakąsek zarówno ryb jak i mięsa.