marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Sos remoulade wg marlena1114

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia sosu

Sos remoulade wg marlena1114

Składniki:

Sos remoulade wg marlena1114

 

  • 1 pęczek mieszanych ziół sezonowych
  • 1 łyka kaparów
  • 3-4 filety z sardeli
  • 1 mała cebula
  • 1 ogórek konserwowy
  • 200 g majonezu
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • sok z cytryny
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sos remoulade wg marlena1114
Rozpoczynamy przyrządzenie jakże pysznego i szybkiego w przygotowaniu sosu, który nadaję się idealnie do jasnego mięsa, ryb i owoców morza. Na początku należy drobno posiekać zioła, kapary i filety sardeli. Cebulę i ogórka pokroić ostrym nożem w drobną kosteczkę. Do miski wlać majonez, kwaśną śmietanę, musztardę, sok z cytryny u cukier, następnie wszystko należy dokładnie ze sobą wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać pozostałe składniki i doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Sosik należy podawać w małych miseczkach. Zapraszam do przygotowania sosu. Życzę miłego kucharzenia i Smacznego.

Tagi:

zioła kapary