Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sos rzeżuchowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać do gotowanych jajek, wędlin i wołowiny na zimno.

Sos rzeżuchowy

Składniki:

Sos rzeżuchowy

 

  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 100 ml rosołu (może być z kostki)
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • sok z jednej cytryny sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Sos rzeżuchowy
Żółtko rozetrzeć z oliwą, dodać sok cytrynowy, rosół i posiekaną rzeżuchę. Białka z jajek drobno posiekać, dodać do sosu. Dokładnie wymieszać. Podprawić solą i pieprzem.

Tagi:

jajko jajka