gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sos serowo - paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sosem serowo - paprykowym można polać różne warzywa lub mięsa. Polecam. Jest smaczny i łatwy w przygotowaniu.

Sos serowo - paprykowy

Składniki:

Sos serowo - paprykowy

 

  • 1 szklanka wody
  • 100 gram serka topionego
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka mąki

Sposób przygotowania:

Sos serowo - paprykowy
Do garnuszka wkładamy serek topiony oraz pół kostki rosołowej i wlewamy wodę. Gotujemy (mieszając) do momentu, aż serek się rozpuści. Paprykę czerwoną trzemy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy, po czym dodajemy do sosu i gotujemy przez chwilę. Na koniec mąkę mieszamy z małą ilością wody i wlewamy do sosu. Doprowadzamy do wrzenia.

Tagi:

papryka