Sos serowy

Babcia Halinka - Przepis na: Sos serowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Sos serowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 8

Zrobić zasmażkę z masła i mąki, dodać gorące mleko stale mieszając czekać aż sos


trudność: średne
czas:

Sos serowy - SKŁADNIKI:

  • 30 g masła
  • 30 g mąki
  • 250 g gorącego mleka
  • 4 łyżki śmietanki
  • 4 łyżki tartego ementalera
  • 4 łyzki tartego gruyera
  • sól
  • pieprz

Sos serowy - PRZYGOTOWANIE:

Zrobić zasmażkę z masła i mąki, dodać gorące mleko stale mieszając czekać aż sos zgęstnieje. Pogotować ok 3 minuty. Dodać sól i pieprz a następnie utarte sery, wymieszać. Jeżeli przygotowanego sosu nie zużyjemy od razu należy na wierzch nalać roztopionego masła aby się utworzył twardy kożuch.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos serowy (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-22 19:45
:)
Skomentuj
Oceń:
0
karita

karita
offline

2009-06-05 13:30
Nie ma to jak kuchnia Babci Halinki! :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Ciasto jogurtowe- bez użycia miksera Pulpeciki mięsno- ryżowe Babka w skorupce
Najlepsza babka cytrynowa Super baba black&white  Babka majonezowa z karmelową polewą
 Szarlotka sknerusa  Babka piwna z lukrem Reniferki z makiem
Deserek z płatków owsianych z suszonymi jabłkami Babeczki z kremem mojito Ciasto sypane z owocami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane