ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sos serowy - lazur

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienity sos do makaronu i innych potraw

Sos serowy - lazur

Składniki:

Sos serowy - lazur

 

  • 1 opakowanie sera lazur (lub gorgonzola)
  • ćwierć kostki masła
  • łyżka mąki
  • łyżka śmietanki UHT
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sos serowy - lazur
Masło roztapiamy w rondelku. Wsypujemy mąkę, i przysmażamy to trochę ciągle mieszając. Następnie dodajemy pokruszony ser lazur i pół szklanki wody. Roztapiamy ser ciągle mieszając. Gdy ser stopi się całkowicie dodajemy drobno posiekany szczypiorek, łyżeczkę śmietanki UHT oraz doprawiamy sos pieprzem. Sos jest wyśmienity do potraw z makaronem. Smacznego!

Tagi:

sery ser