zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sos serowy wg Zewy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

gęsty sos serowy i świeżo ugotowany makaron - pycha

Sos serowy wg Zewy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos serowy wg Zewy

 

  • 300 g serka topionego ( holenderski )
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 150 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • kilka suszonych papryczek peperoncini
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Sos serowy wg Zewy
Boczek, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić boczek i podsmażyć. Następnie dodać cebulę i paprykę i dalej smażyć od czasu do czasu mieszając. Potem wrzucić serki oraz rozdrobnione papryczki i smażyć do całkowitego roztopienia się serków. Doprawić solą i pieprzem, dodać koperek i smażyć jeszcze 3-4 minuty. Gotowy sos podawać z ugotowanym makaronem.
Sos serowy wg Zewy
składniki sosu podsmazyć dodac ser i dalej smażyć jeszcze chwile