Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sos skandynawski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać do ryb

Sos skandynawski

Składniki:

Sos skandynawski

 

  • 200 ml majonezu
  • 100 ml półwytrawnego białego wina
  • 2 łyżki tartego chrzanu (może być ze słoika)
  • 100 ml bitej śmietany
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 jabłko
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sos skandynawski
Jabłko obrać i pokroić na kawałki. Zalać winem i ugotować. Ochłodzić. Przetrzeć przez drobne sito lub zmiksować. Posolić i popieprzyć. Wymieszać z cukrem, utartym chrzanem i majonezem. Przed podaniem delikatnie wymieszać z bitą śmietaną.