Sos słodko-kwaśny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zaczynamy od wymieszania wody i mąki. Następnie dodajemy wszystkie składniki z wyjątkiem likieru. Stawiamy na małym ogniu do momen

Sos słodko-kwaśny

Składniki:

Sos słodko-kwaśny

 

  • ¼ litra wody
  • 1 łyżka mąki do zagęszczenia
  • 7 łyżek brązowego cukru
  • 5 łyżek octu
  • 5 łyżek soku z pomarańczy
  • 4 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • ¼ łyżki tobasco
  • 2 łyżki oleju chili
  • 1 łyżka gęstego sosu sojowego
  • 1 łyżka likieru pomarańczowego

Sposób przygotowania:

Sos słodko-kwaśny
Zaczynamy od wymieszania wody i mąki. Następnie dodajemy wszystkie składniki z wyjątkiem likieru. Stawiamy na małym ogniu do momentu zgęstnienia. Na koniec dodajemy likier. Sos podaje się na zimno.

Tagi:

sosy