wojtuś

wojtuś

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Sos słodko-kwaśny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, posolić 1,5 łyżki soli – gotować na wolnym ogniu 1,15 godz.

Sos słodko-kwaśny

Składniki:

Sos słodko-kwaśny

 

 

Sposób przygotowania:

Sos słodko-kwaśny
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, posolić 1,5 łyżki soli – gotować na wolnym ogniu 1,15 godz. W tym czasie pokroić w kostkę paprykę, cebulę i ananasa. Dodać po 1,15 godz. z resztą składników do pomidorów. Gotować razem około 20 minut. Na koniec dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej (wymieszanej w zimnej wodzie), zagotować i gorące wkładać do słoików. Nie wekować.