Sos słodko-kwaśny

Sosy « poprzedni | następny »
wojtuś

Starszy Kucharz
Przepisy: 24
zdjęcia: 1 z 1
Sos słodko-kwaśny
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, posolić 1,5 łyżki soli – gotować na wolnym ogniu 1,15 godz.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sos słodko-kwaśny - SKŁADNIKI:

Sos słodko-kwaśny - PRZYGOTOWANIE:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, posolić 1,5 łyżki soli – gotować na wolnym ogniu 1,15 godz. W tym czasie pokroić w kostkę paprykę, cebulę i ananasa. Dodać po 1,15 godz. z resztą składników do pomidorów. Gotować razem około 20 minut. Na koniec dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej (wymieszanej w zimnej wodzie), zagotować i gorące wkładać do słoików. Nie wekować.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos słodko-kwaśny (strona 1 z 1)  
Caroline

Caroline

2008-09-28 14:22
Uczta dla podniebienia.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Makaron z potrawką schabowo - grzybową Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek Sos czosnkowy najprostszy
Skrzydelka w sosie grzybowym Sos pomidorowy z serkiem Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem
Sałatka z sosem limonkowo- jogurtowym Lemon curd, krem cytrynowy Dip z sosem sojowym
Dip z przyprawą gyros Dip czosnkowo- orzechowy Sos pieczarkowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane