Sos słodko-kwaśny

Sosy « poprzedni | następny »
wojtuś - Przepis na: Sos słodko-kwaśny offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 24
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sos słodko-kwaśny
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, posolić 1,5 łyżki soli – gotować na wolnym ogniu 1,15 godz.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sos słodko-kwaśny - SKŁADNIKI:

Sos słodko-kwaśny - PRZYGOTOWANIE:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, posolić 1,5 łyżki soli – gotować na wolnym ogniu 1,15 godz. W tym czasie pokroić w kostkę paprykę, cebulę i ananasa. Dodać po 1,15 godz. z resztą składników do pomidorów. Gotować razem około 20 minut. Na koniec dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej (wymieszanej w zimnej wodzie), zagotować i gorące wkładać do słoików. Nie wekować.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos słodko-kwaśny (strona 1 z 1)  
Caroline

Caroline
offline

2008-09-28 14:22
Uczta dla podniebienia.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane