kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

sos szczypiorkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Doskonały dodatek do kanapek, sałatek i nie tylko.

sos szczypiorkowy

Składniki:

sos szczypiorkowy

 

  • Pęczek szczypiorku
  • 130 ml majonezu
  • sok z połowy cytryny
  • 50 ml słodkiej śmietanki 18%
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

sos szczypiorkowy
Szczypiorek drobno posiekać,połowe rozetrzeć na miazgę z sokiem z cytryny i solą.Majonez połączyć ze śmietanką i cukrem i dokładnie wymieszać.Połączyć obie powstałe masy dodając resztę szczypiorku.Dokładnie wymieszać.