ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny sos tatarski, idealny jako dodatek do mięs lub jajka

Sos tatarski Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos tatarski

 

  • 150g grzybów marynowanych
  • 100g ogórków konserwowych
  • 1 sztuka cebuli
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 3-4 łyżki majonezu
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski
Ogórki konserwowe (około dwóch sztuk) osączamy na sitku z płynu, kroimy w drobną kostkę. Grzybki wyjmujemy ze słoika, osączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę lub w malakserze (ważne aby nie zmiksować zbyt drobno). Średniej wielkości cebulę obieramy z łupin, kroimy drobniutko w kostkę.W słoiczku (może być po majonezie) umieszczamy pokrojone ogórki, grzybki i cebulkę, dodajemy 3-4 łyżki majonezu oraz 2 łyżeczki musztardy, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku, mieszamy. Sos najlepiej jest schłodzić w lodówce przed podaniem. Wyjmujemy sos z lodówki, mieszamy i wykładamy do miseczki, podajemy
Sos tatarski
Ogórki konserwowe (około dwóch sztuk) osączamy na sitku z płynu kroimy w drobną kostkę Grzybki wyjmujemy ze słoika osączamy z zalewy kroimy w drobną kostkę lub w malakserze (ważne aby nie zmiksować zbyt drobno) Średniej wielkości cebulę obieramy z łupin kroimy drobniutko w kostkę
Sos tatarski
W słoiczku (może być po majonezie) umieszczamy pokrojone ogórki grzybki i cebulkę dodajemy 3-4 łyżki majonezu oraz 2 łyżeczki musztardy mieszamy doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku mieszamy

Tagi:

grzyby