Sos tatarski do jajek

Przepis redakcyjny
Sos tatarski do jajek
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Paprykę, grzybki i ogórki również siekamy na drobniutkie częśc


trudność: łatwe
czas:

Sos tatarski do jajek - SKŁADNIKI:

  • 5 jajek,
  • mały słoiczek marynowanych grzybków,
  • 1 czerwona papryka,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 3 łyżki majonezu,
  • łyżka chrzanu,
  • pieprz,
  • sól

Sos tatarski do jajek - PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Paprykę, grzybki i ogórki również siekamy na drobniutkie części. Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do jaj.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos tatarski do jajek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Gołąbki w młodej kapuście Kopytka z bułką na maśle Klasyczne ruskie pierogi
Grillowany karczek z warzywami Śląskie kluski z dziurką Gołąbki z piekarnika z serem żółtym
Domowe jagodzianki Zupa z młodej botwinki Barszczyk botwinkowy z jajkiem
Wątróbka w rolowanym boczku z cukinią i pomidorami Babka drożdżowa codzienna Grochówka prawie wojskowa

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane