Sos tatarski do jajek

Przepis redakcyjny
Sos tatarski do jajek
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Paprykę, grzybki i ogórki również siekamy na drobniutkie częśc


trudność: łatwe
czas:

Sos tatarski do jajek - SKŁADNIKI:

  • 5 jajek,
  • mały słoiczek marynowanych grzybków,
  • 1 czerwona papryka,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 3 łyżki majonezu,
  • łyżka chrzanu,
  • pieprz,
  • sól

Sos tatarski do jajek - PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Paprykę, grzybki i ogórki również siekamy na drobniutkie części. Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do jaj.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos tatarski do jajek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Pszenny chleb na zakwasie z dyniowym puree Serowe kluski z dyniowym puree Chałka z foremki
Szare kluski z żytnią mąką Wyposzczony żurek Kulebiak staropolski z kapustą i grzybami
Bigos staropolski Eli Pierogi z kapustą i mięsem Piramidki z łazanek
Kresowe gołąbki z ziemniakami Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty Staropolski bigos

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj