Sos tatarski do jajek

Przepis redakcyjny
Sos tatarski do jajek
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Paprykę, grzybki i ogórki również siekamy na drobniutkie częśc


trudność: łatwe
czas:

Sos tatarski do jajek - SKŁADNIKI:

  • 5 jajek,
  • mały słoiczek marynowanych grzybków,
  • 1 czerwona papryka,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 3 łyżki majonezu,
  • łyżka chrzanu,
  • pieprz,
  • sól

Sos tatarski do jajek - PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Paprykę, grzybki i ogórki również siekamy na drobniutkie części. Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do jaj.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos tatarski do jajek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Kopytka z bułką na maśle Klasyczne ruskie pierogi Grillowany karczek z warzywami
Śląskie kluski z dziurką Gołąbki z piekarnika z serem żółtym Domowe jagodzianki
Zupa z młodej botwinki Barszczyk botwinkowy z jajkiem Wątróbka w rolowanym boczku z cukinią i pomidorami
Babka drożdżowa codzienna Grochówka prawie wojskowa Krupnik z pieczarkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane