Sos tatarski do jajek

Przepis redakcyjny
Sos tatarski do jajek
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Paprykę, grzybki i ogórki również siekamy na drobniutkie częśc


trudność: łatwe
czas:

Sos tatarski do jajek - SKŁADNIKI:

  • 5 jajek,
  • mały słoiczek marynowanych grzybków,
  • 1 czerwona papryka,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 3 łyżki majonezu,
  • łyżka chrzanu,
  • pieprz,
  • sól

Sos tatarski do jajek - PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Paprykę, grzybki i ogórki również siekamy na drobniutkie części. Dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do jaj.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos tatarski do jajek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Szarlotka z żubrówką w słoiku Bażant z sosem leśnym Domowy ocet jabłkowy
Pierogi z jagodami i migdałami Drożdżowy chleb z sokiem pomarańczowym Domowe bułki grahamki
Pieczony kurczak po polsku Domowe korniszony Fasolka po bretońsku z cząbrem
Kurczak pieczony w całości z warzywami Consomme z bażanta z kurkami Zwijane drożdżówki z jagodami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane