Sos tatarski z kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki sos nadaje sie do jajek na dwardo albo do śledzi.

Sos tatarski z kaparami

Składniki:

Sos tatarski z kaparami

 

  • 3 żółtka,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżeczka białego octu winnego,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 1 zielona cebula,
  • 1 łyżka kaparow.
  • 2-3 ogórki konserwowe,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • majonez mały słoik,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Sos tatarski z kaparami
Mieszamy żółtka, sok z cytryny, ocet, musztarda, sól i pieprz tak długo, aż powstanie gładka masa Cały czas mieszając, dodajemy majonez oraz drobno posiekaną cebulę, kapary, ogórek i natkę pietruszki.Taki sos nadaje sie do jajek na dwardo albo do śledzi.  

Tagi:

kapary