sos węgierski

anusia2402 - Przepis na: sos węgierski offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 44
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
sos węgierski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

super sosik do galuszek, ziemniaków, makaronu lub ryżu


trudność: średne
czas:

sos węgierski - SKŁADNIKI:

sos węgierski - PRZYGOTOWANIE:

wołowinę wrzucić do rondla i odparować. dodać cebule i czosnek. podpiec. dodać paprykę i przyprawy. podlać odrobiną wody i dusić do miękkości mięsa. od czasu do czasu podlać gotującą wodą. dodać pomidory w puszce i wino. gotować jeszcze ok. 15 min. doprawić solą, pieprzem świeżo mielonym i ostrą papryką. wsypać łyżeczkę cukru. podawać z galuszkami, czyli kluseczkami węgierskimi. smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do sos węgierski (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2011-01-22 14:05
Pyszny obiad Anusiu, a jak robisz kluseczki wegierskie?
Skomentuj
Oceń:
0
dusia30

dusia30
offline

2011-01-22 14:43
Wspaniały sosik!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia węgierska
Pikantna zupa gulaszowa Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa gulaszowa z kurczakiem
Leczo a`la Igraszki Losu z cukinią i bakłażanem Leczo z fasolki szparagowej Langosze wg Megg
Tokań z dziczyzny Halaszle - węgierski kociołek rybny Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym
Węgierska wariacja Gulasz wołowy z warzywami Wegetariański gulasz segedyński

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj