sos węgierski

anusia2402

Starszy Kucharz
Przepisy: 44
zdjęcia: 1 z 1
sos węgierski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

super sosik do galuszek, ziemniaków, makaronu lub ryżu


trudność: średnie
czas:

sos węgierski - SKŁADNIKI:

sos węgierski - PRZYGOTOWANIE:

wołowinę wrzucić do rondla i odparować. dodać cebule i czosnek. podpiec. dodać paprykę i przyprawy. podlać odrobiną wody i dusić do miękkości mięsa. od czasu do czasu podlać gotującą wodą. dodać pomidory w puszce i wino. gotować jeszcze ok. 15 min. doprawić solą, pieprzem świeżo mielonym i ostrą papryką. wsypać łyżeczkę cukru. podawać z galuszkami, czyli kluseczkami węgierskimi. smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do sos węgierski (strona 1 z 1)  
luna

luna

2011-01-22 14:05
Pyszny obiad Anusiu, a jak robisz kluseczki wegierskie?
Skomentuj
Oceń:
0
dusia30

dusia30

2011-01-22 14:43
Wspaniały sosik!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia węgierska
Leczo mięsno-warzywne Langosz ze śmietaną i serem Pikantna zupa gulaszowa
Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa gulaszowa z kurczakiem Leczo a`la Igraszki Losu z cukinią i bakłażanem
Leczo z fasolki szparagowej Langosze wg Megg Tokań z dziczyzny
Halaszle - węgierski kociołek rybny Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym Węgierska wariacja

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane