sos węgierski

anusia2402 - Przepis na: sos węgierski offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 44
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
sos węgierski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

super sosik do galuszek, ziemniaków, makaronu lub ryżu


trudność: średne
czas:

sos węgierski - SKŁADNIKI:

sos węgierski - PRZYGOTOWANIE:

wołowinę wrzucić do rondla i odparować. dodać cebule i czosnek. podpiec. dodać paprykę i przyprawy. podlać odrobiną wody i dusić do miękkości mięsa. od czasu do czasu podlać gotującą wodą. dodać pomidory w puszce i wino. gotować jeszcze ok. 15 min. doprawić solą, pieprzem świeżo mielonym i ostrą papryką. wsypać łyżeczkę cukru. podawać z galuszkami, czyli kluseczkami węgierskimi. smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do sos węgierski (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2011-01-22 14:05
Pyszny obiad Anusiu, a jak robisz kluseczki wegierskie?
Skomentuj
Oceń:
0
dusia30

dusia30
offline

2011-01-22 14:43
Wspaniały sosik!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia węgierska
Zupa gulaszowa z kurczakiem Leczo a`la Igraszki Losu z cukinią i bakłażanem Leczo z fasolki szparagowej
Langosze wg Megg Tokań z dziczyzny Halaszle - węgierski kociołek rybny
Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym Węgierska wariacja Gulasz wołowy z warzywami
Wegetariański gulasz segedyński Naleśniki z orzechami po węgiersku Leczo

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane