Strona główna Sos węgierski do placków ziemniaczanych

Sos węgierski do placków ziemniaczanych

Gulasze « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Sos węgierski do placków ziemniaczanych offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 712
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Sos węgierski do placków ziemniaczanych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Postanowiłam zrobić "coś nowego". Sos wyszedł super. Mocny smak, lekko pikantny. I taki powinien być.


trudność: średne
czas:

Sos węgierski do placków ziemniaczanych - SKŁADNIKI:

  • 1 karkówka wieprzowa( ale może być inne mięso)
  • 2 marchewki
  • 4 papryki( mogą być kolorowe)
  • 3 cebule czerwone
  • 2 ząbki czosnku
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy
  • przyprawa do gulaszu
  • papryka mielona
  • 2- 3 łyżki mąki.

Sos węgierski do placków ziemniaczanych - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy w drobną kostkę. Cebule kroimy w półplasterki lub piórka. Marchewkę ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w paski. Czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewany tłuszcz, podsmażamy na nich wieprzowinę i przekładamy ją do garnka z niewielką ilością gorącej wody. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulkę z czosnkiem, dodajemy marchewkę i 2/3 papryki. Podlewamy wodą i chwilkę dusimy. Zawartość patelni przekładamy do mięsa i dusimy około 30 minut wraz z zielem, pieprzem i liściem. Następnie dodajemy pozostałą paprykę i po 5- ciu minutach zaprawiamy zawiesiną z mąki. Doprawiamy do smaku wedle uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos węgierski do placków ziemniaczanych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Placek ziemniaczany z gulaszem Gulasz z kluseczkami Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami
Gulasz z pieczarkami i papryką Chrupiące placuszki z gulaszem Gulasz  z oliwkami
Gulasz mięsno - warzywny Leczo wg Zub3r'a Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi
Gulasz warzywny z wędliną Leczo z kalarepką i parówkami Moje kolorowe leczo

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane