Strona główna Sos węgierski do placków ziemniaczanych

Sos węgierski do placków ziemniaczanych

Gulasze « poprzedni | następny »
Ilonar2301 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 3
Sos węgierski do placków ziemniaczanych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Postanowiłam zrobić "coś nowego". Sos wyszedł super. Mocny smak, lekko pikantny. I taki powinien być.


trudność: średne
czas:

Sos węgierski do placków ziemniaczanych - SKŁADNIKI:

  • 1 karkówka wieprzowa( ale może być inne mięso)
  • 2 marchewki
  • 4 papryki( mogą być kolorowe)
  • 3 cebule czerwone
  • 2 ząbki czosnku
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy
  • przyprawa do gulaszu
  • papryka mielona
  • 2- 3 łyżki mąki.

Sos węgierski do placków ziemniaczanych - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy w drobną kostkę. Cebule kroimy w półplasterki lub piórka. Marchewkę ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w paski. Czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewany tłuszcz, podsmażamy na nich wieprzowinę i przekładamy ją do garnka z niewielką ilością gorącej wody. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulkę z czosnkiem, dodajemy marchewkę i 2/3 papryki. Podlewamy wodą i chwilkę dusimy. Zawartość patelni przekładamy do mięsa i dusimy około 30 minut wraz z zielem, pieprzem i liściem. Następnie dodajemy pozostałą paprykę i po 5- ciu minutach zaprawiamy zawiesiną z mąki. Doprawiamy do smaku wedle uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos węgierski do placków ziemniaczanych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Drobiowy gulasz z dynią Gulasz z wątróbki drobiowej Leczo z kiełbasą
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą  Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
Dynia z kiełbasą Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Dyniowy gulasz z karkówką
Gulasz z grzybami Placuszki ziemniaczane po węgiersku z dynią Kurczak w papryce

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane