Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos z boczniaków to wspaniały dodatek do mięsa. Jest bardzo smaczny, łatwy i szybki do przygotowania.

Sos z boczniaków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos z boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Sos z boczniaków
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Wsypać boczniaki, dodać masło i chwilę podsmażyć, wlać 2-3 łyżki wody, gotować 5-7 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, papryką, przyprawą uniwersalną i odrobiną wody, połączyć z grzybami, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Sos z boczniaków
Umyte pod bieżącą wodą boczniaki pokroić w kostkę
Sos z boczniaków
Posiekaną cebulę zeszlić na rozgrzanym oleju
Sos z boczniaków
Wsypać grzyby dodać masło wymieszać i podsmażyć
Sos z boczniaków
Śmietanę połączyć z mąką przyprawą i papryką

Tagi:

przyprawy sosy