ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Sos z grzybów leśnych

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niestety sezon na grzyby jest już za nami ale jeżeli ma ktoś mrożone ugotowane grzyby leśne to polecam sos.

Sos z grzybów leśnych

Składniki:

Sos z grzybów leśnych

  • 50 dag ugotowanych grzybów leśnych
  • 1 cebula
  • łyżka smalcu
  • koperek
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • pół opakowania gotowego sosu grzybowego
  • kilka łyżek śmietany

Sposób przygotowania:

Sos z grzybów leśnych

Grzyby podsmażyć na smalcu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę podsmażyć razem. Posolić i popieprzyć, dodać gotowy sos grzybowy rozmieszany z pół szklanki wody. Gotować razem aż sos zgęstnieje. Dodać szczypiorek i koperek oraz zaprawić sos śmietaną, chwilę pogotować.

Redakcja poleca: