Strona główna Sos z grzybów suszonych

Sos z grzybów suszonych

Sosy « poprzedni | następny »
pelargoniab12 - Przepis na: Sos z grzybów suszonych offline

Szef Kuchni
Przepisy: 81
Sos z grzybów suszonych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny - pachnący , aromatyczny sos


trudność: łatwe
czas:

Sos z grzybów suszonych - SKŁADNIKI:

  • 10 kapeluszy grzybów suszonych średniej wielkości
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 szklanka wody
  • maggi
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki mąki

Sos z grzybów suszonych - PRZYGOTOWANIE:

Aby zrobić sos z grzybów suszonych trzeba najpierw namoczyć grzyby . Potem ugotować je w szklance wody .Odcedzić zachowując wywar .Cebulę bardzo drobno pokroić i usmażyć na rumiano na oleju . Zalać wywarem ( uzupełnić do objętości 1 szklanki wodą ) , wrzucić grzyby pokrojone w paseczki i dusić 15 minut . Wlać śmietankę . Masło utrzeć z mąką i zagęścić tym sos . Zagotować na małym gazie . Doprawić do smaku solą , pieprzem i maggi .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos z grzybów suszonych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane