Strona główna Sos z grzybów suszonych

Sos z grzybów suszonych

Sosy « poprzedni | następny »
pelargoniab12 - Przepis na: Sos z grzybów suszonych offline

Szef Kuchni
Przepisy: 81
Sos z grzybów suszonych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny - pachnący , aromatyczny sos


trudność: łatwe
czas:

Sos z grzybów suszonych - SKŁADNIKI:

  • 10 kapeluszy grzybów suszonych średniej wielkości
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 szklanka wody
  • maggi
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki mąki

Sos z grzybów suszonych - PRZYGOTOWANIE:

Aby zrobić sos z grzybów suszonych trzeba najpierw namoczyć grzyby . Potem ugotować je w szklance wody .Odcedzić zachowując wywar .Cebulę bardzo drobno pokroić i usmażyć na rumiano na oleju . Zalać wywarem ( uzupełnić do objętości 1 szklanki wodą ) , wrzucić grzyby pokrojone w paseczki i dusić 15 minut . Wlać śmietankę . Masło utrzeć z mąką i zagęścić tym sos . Zagotować na małym gazie . Doprawić do smaku solą , pieprzem i maggi .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos z grzybów suszonych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Tzatziki z pieczonymi ziemniakami Paprykowy ostry sos Pierś w salsie tuńczykowej z porzeczką
Bazyliowe pesto z ziarnami słonecznika Sos misz masz z wszystkiego Sos majonezowo - chrzanowy
Sos pieczarkowo-pietruszkowy Sos serowo - cukiniowy Sos pieczarkowy
Sos biały z chrzanem Pikantny sos pomidorowy Sos serowo - paprykowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane