Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sos z jogurtu naturalnego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sos z jogurtu naturalnego z majonezem, ketchupem i musztardą z dodatkiem czosnku granulowanego. Pyszny dodatek np. do mięska z grilla.

Sos z jogurtu naturalnego Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos z jogurtu naturalnego

 

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki czosnku staropolskiego
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sos z jogurtu naturalnego
Jogurt naturalny przełożyć do miseczki i rozmieszać. Do jogurtu dodać majonez i ketchup. Dodać też musztardę, czosnek granulowany i czosnek staropolski (sproszkowany czosnek można zastąpić świeżym, przeciśniętym przez praskę). Wszystko dokładnie wymieszać. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos jogurtowy podawać np. do mięska z grilla, spring rollsów itp... 
Sos z jogurtu naturalnego
Jogurt przełożony do miseczki z dodatkiem ketchupu i majonezu.
Sos z jogurtu naturalnego
Sproszkowany czosnek musztarda sól i pieprz dodane do pozostałych składników.