mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sos z parówkami i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sos, doskonały do ryżu czy makaronu

Sos z parówkami i fasolką

Składniki:

Sos z parówkami i fasolką

 

  • 3 parówki
  • 1 szklanka fasoli szparagowej
  • Pomidory krojone z puszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka ziół
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Sos z parówkami i fasolką
Parówki obieram z osłonek i kroję w ćwierć plasterki, a fasolkę na 3 cm kawałki. Na łyżce oleju rumienię parówki. Cebulę siekam drobno, podsmażam na łyżce oliwy. Pomidory wraz z zalewą przecieram przez sitko i wlewam na patelnie. Następnie dodaje cukier. Przeciskam czosnek przez praskę i mieszam z sosem pomidorowym. Całość trzymam na średnim ogniu, podgrzewam około 6 minut. Pod koniec dodaje pokrojone zioła, fasolkę oraz podsmażone parówki. Na koniec doprawiam całość do smaku pieprzem i ostrą papryką.

Tagi:

zioła fasolka